FAQ

1. Hoe kan ik een fotosessie aanvragen?


Je kan een fotosessie enkel online of via mail (schriftelijk) vastleggen. De prijzen van de aangeboden diensten zijn exclusief reiskosten, tenzij het anders vermeld is.
Enkel als de volledige betaling van de sessie voldaan is, kunnen de bewerkte foto's doorgegeven worden.

Indien je dier risicogedrag naar derden vertoont, gelieve dit te preciseren. Je wordt dan telefonisch gecontacteerd voor overleg.

Bij boeking zal je enkele tips toegestuurd krijgen ter voorbereiding op de fotoshoot met je hond.

2. Waar en wanneer gaat de fotosessie door?

De fotosessie wordt gehouden op een buitenlocatie in onderling overleg. Ook de datum spreken we af.
Wees er op voorbereid dat de plannen kunnen wijzigen als het weer niet meewerkt. Ook onvoorziene omstandigheden (ziekte, ...) kunnen roet in het eten gooien. Enige flexibiliteit van jouw en mijn kant is nodig, willen we geslaagde foto's maken. We zullen sowieso enkele dagen vooraf contact met elkaar hebben.Hoe lang de fotosessie duurt hangt af van jouw hond. Je buddy moet zich voornamelijk op zijn gemak voelen en zijn ding kunnen doen alvorens we kunnen fotograferen. De exacte tijdsduur is ook afhankelijk van de leeftijd van je hond. Puppy's kunnen niet zo lang de aandacht erbij houden.
En 'geduld' is het codewoord als we karaktervolle foto's van je viervoeter willen maken.  

3. Moet mijn hond de basiscommando's kennen voor een fotosessie? 

Neen, al is het wel handig ;). Als je hond het commando 'zit' of 'blijf' kent, maakt dit de fotosessie eenvoudiger. Maar zoals gezegd, dit is zeker geen must. Puppy's, katten, konijntjes, … zijn ook door mijn lens vastgelegd ;). Intussen heb ik me een heel arsenaal van geluidjes eigen gemaakt om aandacht te trekken. Ik moet wel toegeven
dat dit bij het ene dier beter helpt dan het andere. 

4. Ik durf mijn hond niet los te laten in de weide/bos voor een fotosessie, wat nu?

We hoeven niet af te spreken op een plaats waar er geen omheining is. Veiligheid primeert voor jou, je dier en mezelf.
Ken je zelf een veilige locatie voor de fotoshoot? Laat dit zeker weten. De locatiekeuze is steeds in onderling overleg.
Kan je hond niet loslopen zonder riem dan hebben we eventueel een fijne hondenlijn die we kunnen gebruiken.
Die kunnen we dan – indien gewenst - via photoshop laten 'verdwijnen' op de foto.

5. Moet ik iets meebrengen voor tijdens de fotosessie?

Snoepjes! Breng deze zeker mee als je dier verzot is op deze lekkernij. Zorg ervoor dat het kleine beloninkjes zijn.

Indien je hond geen boodschap heeft aan snoepjes, breng dan zeker het balletje of favoriete speeltje mee waar je hond wel verzot op is. Dergelijke aandachtstrekkers maken de fotosessie aangenaam.

Zorg er wel voor dat je hond niet te veel gegeten heeft vóór de fotosessie. Niet dat we je viervoeter willen uithongeren maar eentje die we kunnen omkopen met brokjes gedraagt zich als een supermodel.

Persoonlijk ben ik geen grote liefhebber van het gebruiken van zogenaamde 'props' of accessoires maar dit kan altijd leuk zijn. Ik denk bijvoorbeeld aan een mandje, petje, doos, kruiwagen, vloerkleedje, een houten bak,… Dit brengt zeker variatie in de foto's. Om eerlijk te zijn, durf ik dit ook wel eens te gebruiken ;).

Indien je zelf met je dier wilt gefotografeerd worden, zorg er dan voor dat je geen te kleurige kledij draagt. Dit oogt meestal niet zo mooi. Rustige lichte basiskleuren maken de foto's fris en rustig en zorgen ervoor dat je 'matcht' met je dier en de omgeving. Zo passen okergeel, bordeauxrood, kobaltblauw perfect in een groene omgeving. Ook grafische (lijnen) en drukke prints ogen niet mooi.
Trek vooral iets comfortabels aan. Wees vooral jezelf. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je samen met je maatje(s) geniet van de fotoshoot. Dat doe ik ook.

Kom je niet alleen naar de sessie maar heb je hulp bij? Dan mag dit zeker. Laat het gewoon op voorhand weten.

6. Wat mag je na de fotosessie van mij verwachten?

Na de fotosessie ga ik meteen voor je aan de slag. Je krijgt zo snel mogelijk de link doorgestuurd waarbij je een aantal foto's in preview kunt bekijken.
Jij selecteert 5 of 10 of 20 (naargelang de gekozen formule) foto's uit deze preview. Deze worden dan verder bewerkt en zo snel mogelijk (twee tot drie weken na de shoot) en na betaling digitaal doorgegeven.
Op de niet geselecteerde foto's kan je geen beroep doen.

De foto's die je worden toegestuurd zijn voorzien van een logo/watermerk en blijven eigendom van Sansa Snap Studio ( zie auteursrechten).

Verkies je echter afdrukken van je foto's?
Ook dit kan geregeld worden. Ik geef je gerust enkele namen van drukkerijen door waar ik kwaliteitsvolle foto's laat printen. Je kan dan zelf de digitale foto's laten afdrukken.
Doe je dit liever niet zelf en laat je dit werkje lieven aan mij over? Ook goed. Na controle stuur ik de foto's naar je door. De prijs zal dan afhankelijk zijn van het aantal en de grootte van de foto's die je wenst te laten afdrukken, mijn bijdrage (20 % op de bestelling met een minimum van €5,00) en de verzendkosten.
Eventuele beschadiging of verlies van bestelling via de post, kan niet verhaald worden op Sansa Snap Studio.

Sansa Snap Studio is niet verantwoordelijk bij situaties waar overmacht ( crashen van
de elektronica, ziekte, ongeval, …) ervoor zorgt dat de dienst niet kan worden verwerkt of voldaan worden. In een dergelijke situatie wordt tot een overeenkomst gekomen.

7. Kan de fotosessie geannuleerd worden? 

In principe houden we ons aan de afspraak.

Natuurlijk houden we rekening met 'overmacht' zoals ziekte, slecht weer, … In dit geval zoeken we een nieuwe datum en locatie.

Een ongedwongen en veilige sfeer staat boven alles. Als de eigenaar informatie achtergehouden heeft over het 'risicogedrag' van het dier, kan Sansa Snap Studio de sessie alsnog weigeren of stopzetten. Indien er al verplaatsingen gemaakt werden, wordt een forfait van €40 aangerekend.

8. Wie is aansprakelijk tijdens de fotosessie?

Goede afspraken maken goede vrienden. Vandaar dat we dit willen aanhalen.

De deelname aan de fotosessie is op eigen risico.
Sansa Snap Studio kan op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden bij eventuele materiële en/of lichamelijke schade die opgelopen wordt. Jij bent verantwoordelijk voor de eigen eigendommen, je dieren en jezelf. Als baasje of bewaker van de hond ben je tevens aansprakelijk voor de schade die je dier aan derden veroorzaakt. In principe ben je de ganse tijd tijdens de fotosessie bij je hond.
Je bent verantwoordelijk voor schade geleden aan jezelf en (goederen van) derden.

Bij het boeken van een fotosessie aanvaard je deze aansprakelijkheidsvoorwaarde.

Sansa Snap Studio kan niet aangesproken worden in situaties waar overmacht ervoor zorgt dat de dienst niet kan verwerkt of voldaan worden. In een dergelijke situatie wordt tot een overeenkomst gekomen.

9. Hoe verloopt de betaling? 

Betalen gebeurt via overschrijving. Je krijgt steeds een factuur digitaal doorgestuurd op het opgegeven mailadres.

Indien de fotoshoot binnen de 14 dagen plaatsvindt, dan dient de betaling tenminste twee dagen vóór de fotoshoot op de rekening van Sansa Snap Studio te staan.

Alle bijdragen zijn vrijgesteld van BTW. Dit geldt niet voor prestaties geleverd door derden, bijvoorbeeld bestelling van print van foto's.

10. Hoe zit het met de auteursrechten op de foto's?

De foto's zijn voorzien van een watermerk/logo. De auteursrechten van de foto blijven bij Sansa Snap Studio. Je koopt de digitale foto of afdruk, niet de rechten die op de foto staan. Het logo moet steeds zichtbaar zijn.
Sansa Snap Studio staat toe dat je de foto's zelf afprint of laat afprinten voor persoonlijk gebruik (fotoalbum, kerstkaartje, …).
Bij openbaar gebruik van de foto's, zoals het internet, moet het logo altijd zichtbaar zijn en mag dit niet van de foto verwijderd worden. Wil je een foto gebruiken op sociale media maar valt het logo weg door de uitsnede? Laat het me weten - dit wordt gratis aangepast.

Indien je de foto's wilt gebruiken in een commerciële context, dan dient dit op voorhand gemeld te worden. Mits toestemming en een passende vergoeding kunnen deze foto's voor dit doeleinde gebruikt worden.

11. Alle voorwaarden op een rijtje?

Klik hier en begin te typen. Veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.